·  TEL. 934 557 625 · EMAIL a8014012@xtec.cat
 · 

Departaments

PROGRAMA PERSONAL I SOCIAL


Què és l'apadrinament a l'escola?

L'apadrinament dintre de l'escola es desenvilupa amb els infants dels cursos més grans, aquests alumnes fan suport i acompanyen els petits del centre en algunes de les activitats de la vida escolar: estones d'esmorzar i esbarjo, estones de macramé, plàstica i hort, acompanyament en les sortides i piscina...

Què és l'aprenentatge servei?

L'aprenentatge servei és un projecte en el qual els alumnes treballen sobre necessitats reals del seu entorn amb l'objectiu de millorar-lo, al mateix temps que reforcen i posen en pràctica els continguts escolars que els ajuden a adquirir les competències necessàries per formar part activa de la societat. Tot allò que aprenen ho poden transferir a la realitat en forma d'acció, és un aprenentatge vivencial.

Treballen a favor de la comunitat i alhora es formen en una doble direcció: aprenen coneixements i competències curriculars relacionats amb l'activitat de servei, i aprenen virtuts i valors cívics que es posen en joc durant el procés de l'activitat. Amb tot això, els alumnes participants milloren la seva autoestima i autonomia, formen ciutadans per a un futur.

Estem segurs que tots aquests aprenentatges els hi serveixen per sentir-se i estar inclosos en l'entorn de la nostra ciutat, treballem la inclusió social a través de la intervenció real i oferir-los l'oportunitat de tenir un paper actiu.